Crap!

Monday, April 28, 2014 | |

Salam.. Hampir 2 tahun tidak update blog. Huishhh. Lama gilaaa.. Haahha.. Tiba-tiba rasa nak update pulak sebab ada mobile aps boleh direct update. 👍


Xda benda sangat entry nak share.. Just nak cerita sikit how offshore crews work especially for those yg teringin nak kerja oil and gas this is very important info..! Hahahah.. At least korang dah prepare mind set before g tempat2 macam ni..

Straight to the point, schedule routine:
Morning meeting-0630 hrs
Breakfast-0700 hrs
Lunch-1200 hrs
Tea-1500 hrs
Dinner-1830 hrs
Supper- 2100 hrs

Secara amnya, macam tu life diorg. So bangun pukul 5.30 pagi.. Siap2 g kerja..


Kol 630 pagi dah start kerja.. Ding dong ding dong ...Makan ( mmg boleh gemuk laa kat sini ) hahahah


Pukul 6 ptg, semua kerja kena berhenti unless it is urgent job, kena laa teruskan. 12 jam kerja sehari? Ni lah life diorg... Sabtu ahad? Kerja juga.. Dan utk normal crew change for company that operate the platform is 2 week basis. That means, they will work for 2 weeks, and holiday for 2 weeks. Best x? 


Good luck everybody! 

0 comments:

License

Followers