Backlight by HARIZAZMAN

Thursday, June 3, 2010 | |

SALAM..
gambar ni aku shoot guna nikon d70s ngan lense 50mm f/1.8... masa ni kira baru2 lagi belajar potrait.. pastu kebetulan ada member kawan aku ni suruh shoot die.. saja2 konon nya nak wat koleksi sendiri .. aku pon dah last minute masa tu, terus je pergi pantai sekitar mersing... masa tu kebetulan evening ray light.. so, aku gunakan sebaik mungkin avaible light tu... masa tu, xtaw pon konsep backlight sume.. cume ikut gerak ati je amek gambar dr mane.. yg mane aku rase angle lawa, aku amek...

sekarang baru lah tau apa itu backlight sume.. cara editing.. nak jadikan cerita, gambar ni dah terperosok lama dalam komputer aku... korek2, jumpa la folder ni... so aku try la main editing .. dalam backlight ni xyah nak edit byk bg aku.. just main brgtness,cntrst,color, tu jer... sket2 pon dah cun... haa... kalau korang tgk ade flare kat gambar2 aku kan, tu bukan photoshop effect... tu sume natural.. pandai2 la main sun ray and reflection kat bibir2 lense.. ahhaa.. =D thanks all datang blog aku lg.. nnti update lagi!!





4 comments:

atahsaat said...

!mantop~!

siperempuan said...

cantik2!!

harizazman said...

tq geng2 skalian...... =P

atahsaat said...

http://www.youtube.com/watch#!v=gxetoSmzVBM&playnext_from=TL&videos=LHqIszJ00mM&feature=sub

share skit :)

License

Followers